Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.)

Ιωάννινα, 11/9/2018

“Τακτικό μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.)”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ορίστηκε από τις 7-9-2018 ως τακτικό μέλος της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Ο.Σ.Ε.Π.).

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση Ο.Σ.Ε.Π.  ιδρύθηκε το 1993 στην Κωνσταντινούπολη, όπου και εδρεύει, και σε αυτή μετέχουν 76 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι από την  Αλβανία,  την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Βουλγαρία, τη Γεωργία, την Ελλάδα, τη Μολδαβία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη  Σερβία, την Τουρκία και την Ουκρανία.

Σκοπός της είναι η προώθηση της οικονομικής, εμπορικής, κοινωνικής και πολιτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών-μελών, η θέσπιση της απαραίτητης νομοθεσίας για την εφαρμογή αποφάσεων που λαμβάνονται από τους επικεφαλής κρατών και τους υπουργούς Εξωτερικών αλλά και η ενίσχυση της συνεργασίας με άλλους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς.

Η Ελλάδα έγινε μέλος του Οργανισμού το 1995 και συμμετέχει έκτοτε σε αυτόν ανελλιπώς, με κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που αποτελείται από έξι τακτικά μέλη.

Comments are closed.