Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Συνάντηση για την προβολή και προώθηση των ντόπιων κρασιών στην αγορά της Ασίας

Ιωάννινα, 4/9/2018

“Συνάντηση για την προβολή και προώθηση των ντόπιων κρασιών στην αγορά της Ασίας”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού σε αγορές-στόχους του εξωτερικού που υλοποιεί το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), συναντήθηκε με έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ελληνικών κρασιών της ασιατικής αγοράς, κ. L. Chang.

Το πρόγραμμα, σε ότι αφορά την αγορά της Ασίας, περιλαμβάνει συμμετοχή σε τρεις κλαδικές διεθνείς εκθέσεις κρασιού, την Seoul International Wine and Spirits Expo (Σεούλ), την Interwine China (Καντόνα) και την Vinexpo Asia Pacific (Χονγκ Κονγκ), καθώς και εκδηλώσεις γνωριμίας με τα ελληνικά κρασιά μέσω της οργάνωσης σεμιναρίων master class (σεμινάρια με παράλληλη γευστική δοκιμή κρασιών, τα οποία απευθύνονται σε επαγγελματίες του οινικού εμπορίου και του Τύπου), walk around tasting (είδος γευστικής δοκιμής κατά την οποία τα κρασιά εκτίθενται για ελεύθερη γευστική δοκιμή) και γευμάτων για επιλεγμένους δημοσιογράφους του οινικού Τύπου, όπου θα γίνεται παρουσίαση του ελληνικού αμπελώνα και των ελληνικών κρασιών.

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον κ. Chang για την υψηλή ποιότητα και τη μοναδικότητα των κρασιών που παράγονται στο νομό Ιωαννίνων, όπως αυτά της Αμπελουργικής Ζώνης Ζίτσας και του Μετσόβου, και τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Ήπειρο και τα οινοποιεία της.

Comments are closed.