Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κόνιτσα

Ιωάννινα, 8/9/2017

“Σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κόνιτσα”

Στο πλαίσιο του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Κόνιτσα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη, του βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Καραγιάννη, του Δημάρχου Κόνιτσας, Ανδρέα Παπασπύρου και αγροτών της περιοχής.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του υπουργού για τις μεγάλες δυνατότητες του Δήμου Κόνιτσας στον αγροδιατροφικό τομέα και η αρωγή του στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την παραχώρηση στο Δήμο του “Κτήματος Κόνιτσας” που ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας.

Του μεταφέρθηκε επίσης η ανησυχία του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής για την επιβίωση και ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας, λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των καθυστερήσεων στις δράσεις του ΠΑΑ 2014-2020 που αφορούν στη μεταποίηση κτηνοτροφικών προϊόντων.

Κοινή διαπίστωση των παρευρισκομένων στη συνάντηση ήταν πως η περιοχή της Κόνιτσας, με την ανασυγκρότηση της αγροτικής της παραγωγής, την αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου και την ορθή διαχείριση και ανάδειξη των πολιτιστικών της πόρων, μπορεί να αναπτυχθεί σε πρότυπο αγροτουριστικής περιοχής.

Comments are closed.