Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Ιωάννινα, 23/3/2016

“Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων”

Με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Στέφανο Μουστακλή, συναντήθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για τρέχοντα θέματα του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε η προοπτική συνεργασίας του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, σε ότι αφορά τη δημιουργία πρατηρίου για την τροφοδοσία οχημάτων με φυσικό αέριο, στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του ΚΤΕΛ.

Η ΔΕΠΑ, στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης προσπάθειας εύρεσης στρατηγικών εταίρων για τη διάδοση της χρήσης του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης σε όλη τη χώρα, εκτιμά πως το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων μπορεί να αποτελέσει τον προπομπό στην προώθηση του προγράμματος στην περιοχή.

Βασική προϋπόθεση για τη συνεργασία αποτελεί η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων του ΚΤΕΛ, με σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Ως εκ τούτου, διερευνάται η δυνατότητα χρηματοδότησης του πολυδάπανου εγχειρήματος μέσω του νέου ΕΣΠΑ (2014 – 2020).

Ο κ. Μουστακλής σημείωσε πως το ΚΤΕΛ επιθυμεί να αποτελέσει τον πιλότο στη διάδοση της αεριοκίνησης στην τοπική αγορά και τόνισε πως η συνεργασία που προωθείται δεν αφορά μόνο το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, αλλά το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, υπογραμμίζοντας τα πολλαπλά οφέλη που θα προκύψουν από τη χρήση του φυσικού αερίου ως καυσίμου κίνησης.

Ο κ. Καραγιάννης, δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια, επισημαίνοντας πως αναμένεται να δοθεί μεγάλη ώθηση στην διάδοση της αεριοκίνησης, καθότι πέρα από τα αδιαμφισβήτητα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματά της, θα συντελέσει σημαντικά και στην διαμόρφωση ανταγωνιστικότερων προϊόντων και υπηρεσιών, στους τομείς της διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών.

Comments are closed.