Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Στήριξη της επιχειρηματικότητας με εξυγίανση και αναδιάρθρωση μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων

Ιωάννινα, 18/3/2016

“Στήριξη της επιχειρηματικότητας με εξυγίανση και αναδιάρθρωση μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων”

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης είχε την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, με την Υφυπουργό Βιομηχανίας κυρία Θεοδώρα Τζάκρη.

Ο βουλευτής μετέφερε στην υπουργό την αγωνία των μεταποιητικών επιχειρήσεων του νομού Ιωαννίνων για την αντιμετώπιση του μεγάλου ζητήματος της ρευστότητας και ζήτησε την εξυγίανση και αναδιάρθρωση βιομηχανιών, που είτε βρίσκονται στο όριο λειτουργίας, καθώς έχουν καταστεί προβληματικές από την κρίση, είτε έπαψαν να λειτουργούν τα τελευταία χρόνια και οι ιδιοκτήτες τους έχουν “αποξενωθεί” νομικά από τη δραστηριότητα. Τόνισε δε, πως στην περιοχή υπάρχουν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ζήτησε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας σε έναν νομό που μαστίζεται εδώ και χρόνια από την ανεργία, την φτώχεια και την ανέχεια.

Η υπουργός παρουσίασε το σχέδιο που επεξεργάζεται για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας, βάσει του οποίου θα επαναλειτουργήσουν αρκετές αργούσες βιομηχανίες σε όλη τη χώρα. Έχουν εντοπιστεί βιομηχανικές εγκαταστάσεις που διαθέτουν επαρκείς κτιριακές υποδομές, αξιόλογο μηχανολογικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία, η επανεκκίνηση των οποίων μπορεί να δρομολογηθεί άμεσα, με νέους ιδιοκτήτες που θα προκύψουν από διαγωνισμούς. Το υπουργείο προσπαθεί να περιορίσει τη γραφειοκρατία, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προετοιμασίας επενδυτικών προτάσεων για όσες από αυτές μπορούν να αποτελέσουν βιώσιμες επιχειρηματικές μονάδες.

Comments are closed.