Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Σε διεθνές συνέδριο για την ελληνική εξωτερική πολιτική

Ιωάννινα, 21/3/2019

“Σε διεθνές συνέδριο για την ελληνική εξωτερική πολιτική”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στο Διεθνές Ακαδημαϊκό Συνέδριο με θέμα: «Ελληνική Ενεργός Εξωτερική Πολιτική στον 21ο Αιώνα» που διοργάνωσε το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την ίδρυσή του και προς τιμήν του Ομότιμου Καθηγητή Νίκου Κοτζιά.

Στο συνέδριο συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Νικόλα Ντιμιτρόφ, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιτμίρ Μπουσάτι, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας Ντανιέλ Μύτωφ. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με μια εφ’ όλης της ύλης ομιλία του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με θέμα: «Τέσσερα Χρόνια Ενεργητικής Εξωτερικής Πολιτικής: ένας Απολογισμός και ένα Σχέδιο».

Ο Γιάννης Καραγιάννης σε δηλώσεις του μετά το πέρας του συνεδρίου αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο του Νίκου Κοτζιά στο υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι: “Λόγοι ιστορικοί, πολιτιστικοί, γεωπολιτικοί και οικονομικοί επιβάλουν τη χάραξη εξωστρεφούς εθνικής στρατηγικής στο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ενίσχυση και η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων που αναβαθμίζουν τη διεθνή θέση της χώρας είναι αυτονόητο ζητούμενο, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται χρόνια προβλήματα και εκκρεμότητες, όπως έγινε με το ζήτημα του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ”.

Comments are closed.