Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Η ελληνική αγροδιατροφή κερδίζει τη μάχη της εξωστρέφειας

Ιωάννινα, 18/3/2019

“Η ελληνική αγροδιατροφή κερδίζει τη μάχη της εξωστρέφειας”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης επισκέφτηκε την Κυριακή 17 Μαρτίου τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Food Expo 2019», τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η έκθεση, αυξάνοντας θεαματικά το εκθεσιακό της μέγεθος κατά 400% και τον αριθμό των εκθετών της κατά 300% τα τελευταία 5 χρόνια, έχει εξελιχθεί ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εκθέσεις τροφίμων και ποτών σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Στη φετινή Food Expo παρουσίασαν τα προϊόντα τους περισσότεροι από 1.300 Έλληνες εκθέτες και 250 ξένοι εκθέτες από 33 χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Κίνα, ο Λίβανος, η Ινδονησία, η Σερβία, η Σαουδική Αραβία, η Αυστρία, η Ρουμανία, το Κονγκό, η Κύπρος, κ.α. Οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους 70.000, μεταξύ των οποίων και 5.000 διεθνείς food traders από 83 χώρες-στόχους για τα ελληνικά προϊόντα από όλη την υφήλιο, με το 60% αυτών να προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 15% από τη Βόρεια Αμερική και το 13% από τη Λατινική Αμερική.

Για πρώτη χρονιά φέτος φιλοξενήθηκε στην έκθεση το σημαντικό πρόγραμμα για την ανάδειξη της γαστρονομικής μας κληρονομιάς και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος «Ελληνικό Πρωινό», με παρουσιάσεις σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο και τη συμμετοχή παραγωγών από πολλές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Καραγιάννης επισκέφτηκε τα περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου, του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων, όπου συνομίλησε με τους εκθέτες, κατέγραψε τις εξαγωγικές τους ανάγκες και τα προβλήματά τους και τους ενημέρωσε για τις νέες καινοτόμες δράσεις εξωστρέφειας του Enterprise Greece και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Σε δηλώσεις του ο Γιαννιώτης βουλευτής σημείωσε ότι: “Οι προσπάθειες της κυβέρνησης για θέματα ανάπτυξης και εξαγωγών αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς και ο ελληνικός αγροδιατροφικός τομέας κερδίζει επάξια τη θέση που του αξίζει στις διεθνείς αγορές, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας”.

Comments are closed.