Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Συνάντηση με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

Ιωάννινα, 7/11/2017

“Συνάντηση με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάνης επισκέφτηκε την Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου στο γραφείο του τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Μιχελάκη.

Στη συνάντηση η οποία έγινε σε ένα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη της Ηπείρου και του Νομού Ιωαννίνων καθώς και στη λειτουργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ο κ. Καραγιάννης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον κ. Μιχελάκη για το ρόλο, την οργάνωση και το έργο που επιτελεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως ενιαία μονάδα διοίκησης του κράτους στους τομείς αρμοδιότητάς της.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που προέκυψαν από τη δάσωση αγρών σχετικά με τους τίτλους ιδιοκτησίας, τη χρήση και την κυριότητα αυτών, με ιδιαίτερη αναφορά στην αμπελοκαλλιεργητική ζώνη στη Ζίτσα.

Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής στην οποία είναι μέλος και τις αρμοδιότητες που αυτή έχει επί θεμάτων των Υπουργείων Οικονομίας & Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών & Μεταφορών, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Τουρισμού.

Τέλος συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές να υπάρχει άμεση συνεργασία για την αντιμετώπιση προβλημάτων που απασχολούν την Π.Ε. Ιωαννίνων και γενικότερα την Ήπειρο, με έμφαση σε θέματα που άπτονται της αγροτικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Comments are closed.