Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Στο 1ο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

Ιωάννινα, 3/4/2019

“Στο 1ο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε στο 1ο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου στα Σκόπια, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Στο φόρουμ συμμετείχαν 140 Έλληνες επιχειρηματίες και πληθώρα συναδέλφων τους από τη Βόρεια Μακεδονία, με τους οποίους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προοπτικές συνεργειών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, στον χαιρετισμό του δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και ανέφερε ότι θα προωθηθούν άμεσα μέτρα για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης η οποία αποτελούσε τροχοπέδη για τη μέχρι τώρα εμπορική κίνηση, την τελωνειακή συνεργασία για την διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, τη συνεργασία μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα εξωστρέφειας της Βόρειας Μακεδονίας που θα προωθήσει τις επενδύσεις και θα τονώσει τις εμπορικές σχέσεις, τη σιδηροδρομική διασύνδεση Πειραιά – Θεσσαλονίκης – Σκοπίων – Βελιγραδίου που θα μεταφέρει εμπορεύματα και πολίτες, τον εκσυγχρονισμό του συνοριακού ελέγχου και τη δημιουργία περισσοτέρων συνοριακών σταθμών για τη διευκόλυνση των τουριστικών και εμπορικών ροών και των οδικών μεταφορών.

Ο κ. Καραγιάννης σε δηλώσεις του τόνισε: “Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, αμέσως μετά τη λήξη του εμπάργκο. Θεώρησα χρέος μου να συμμετάσχω στο φόρουμ και να στηρίξω τον Έλληνα πρωθυπουργό, στη μεγάλη προσπάθεια διεύρυνσης και εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων μέσω των εμπορικών ανταλλαγών και της οικονομικής διπλωματίας.”

Comments are closed.