Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Στην ημερίδα “Κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων: Ο διαρκής πολιτισμός των βουνών”, στα Πράμαντα

Ιωάννινα, 23/8/2017

“Στην ημερίδα ‘Κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων: Ο διαρκής πολιτισμός των βουνών’, στα Πράμαντα”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε την Τρίτη, 22 Αυγούστου, στην ημερίδα με θέμα “Κτηνοτρόφοι των Τζουμέρκων – Ο διαρκής πολιτισμός των βουνών”,  που διοργάνωσε ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και η Περιφέρεια Ηπείρου, στα Πράμαντα.

Η εκδήλωση είχε τιμητικό χαρακτήρα προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής, αλλά ταυτόχρονα τους παρείχε ενημέρωση και έθεσε ζητήματα για προβληματισμό σχετικά με το μέλλον της κτηνοτροφίας των Τζουμέρκων, τη νομαδική κτηνοτροφία και τις προοπτικές της. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια γλυπτού,  αφιερωμένου στους κτηνοτρόφους της περιοχής, που φιλοτέχνησε ο Θεόδωρος Παπαγιάννης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στον κτηνοτροφικό κόσμο, ειδικά των ορεινών περιοχών όπως αυτή των Τζουμέρκων και στην ανάγκη ανασυγκρότησης της πρωτογενούς παραγωγής με κοινωνική συναίνεση και εθνική στρατηγική για τα εθνικά μας προϊόντα.

Επίσης τόνισε την ανάγκη προστασίας της φέτας στις συμφωνίες της ΕΕ με τη Ν. Αφρική και τον Καναδά και επισήμανε τον αγώνα που ξεκίνησε ο Όμιλος Φίλων Φέτας, με την στήριξη της διεπαγγελματικής οργάνωσης, στη ελληνική και διεθνή αγορά με σύνθημα “Η ΦΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”.

Comments are closed.