Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Στην Ελασσόνα σε σύσκεψη για την προστασία της ΠΟΠ φέτας

Ιωάννινα, 20/1/2018

“Στην Ελασσόνα σε σύσκεψη για την προστασία της ΠΟΠ φέτας”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης συμμετείχε σε σύσκεψη για την προστασία της φέτας, που διοργάνωσαν η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου, ο Δήμος Ελασσόνας και το Επιμελητήριο Λάρισας, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου στην Ελασσόνα.

Η επιλογή της Ελασσόνας για τη διεξαγωγή της ημερίδας δεν έγινε τυχαία καθώς στην περιοχή, σύμφωνα με στοιχεία του 2016, υπάρχουν 400.000 αιγοπρόβατα, η παραγωγή γάλακτος αγγίζει τους 80.000 τόνους ετησίως και ο αριθμός των κτηνοτρόφων ξεπερνά τους 2000.

Βασικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Εμμανουήλ Ανυφαντάκης, ομότιμος καθηγητής Γαλακτοκομίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τέως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Γάλακτος, καθώς και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων (ΣΕΒΓΑΠ), μέλη και οι δύο του “Ομίλου Φίλων Φέτας”.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Α. Καχριμάνης, εκπρόσωποι κτηνοτροφικών συλλόγων και παραγωγοί φέτας.

Ο κ. Καραγιάννης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργούν στο εθνικό μας προϊόν οι συμφωνίες της Ε.Ε. με τρίτες χώρες, όπως με τη Νότιο Αφρική και τον Καναδά, που επιτρέπουν στις χώρες αυτές να πωλούν λευκά τυριά άλμης με την ένδειξη “φέτα” και επισήμανε την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για όλα τα εθνικά μας προϊόντα.

Comments are closed.