Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

Ιωάννινα, 3/3/2017

“Ρυθμίζονται σημαντικά ζητήματα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων”

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκαν από τη Βουλή οι “Ρυθμίσεις θεμάτων έργων και οργανισμών εγγείων βελτιώσεων” που περιλαμβάνονται στο άρθρο 46 του Ν.4456/2017 του Υπουργείου Εσωτερικών. Το άρθρο υπερψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων, καταψηφίστηκε από τη ΝΔ και τη ΧΑ, ενώ παρών ψήφισε το ΚΚΕ.

Το σχετικό άρθρο προβλέπει τη μεταφορά αρμοδιοτήτων διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης των εγγειοβελτιωτικών έργων, καθώς και την εποπτεία των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) στις Περιφέρειες. Με αυτό τον τρόπο, συγκεντρώνεται όλο το αντικείμενο των έργων και των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων στις Περιφέρειες, ώστε να αποφευχθούν οι αδυναμίες, οι παρερμηνείες και η αναποτελεσματικότητα που επικρατούσε κατά το παρελθόν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (Π.Ο.Υ.Ο.Ε.Β.), με ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για την ψήφιση των ρυθμίσεων και παράλληλα ευχαριστεί τον βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη για τη συνεισφορά του.

Comments are closed.