Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης στο Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Ιωάννινα, 28/9/2017

“Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης στο Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Βουλής, στο Φόρουμ του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) που πραγματοποιήθηκε από τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου, στη Γενεύη. Στο Φόρουμ, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια από τον ΠΟΕ, εκπρόσωποι κυβερνήσεων, κοινοβουλίων, επιχειρήσεων και της κοινωνίας των πολιτών, συζητούν από κοινού τη λειτουργία του πολυμερούς εμπορικού συστήματος και αναλύουν την πρόοδο της Αναπτυξιακής Ατζέντας της Ντόχα.

Η φετινή διοργάνωση είχε ως γενική θεματολογία “Το εμπόριο πίσω από τα πρωτοσέλιδα”. Στην ανοιχτή συζήτηση, που διεξήχθη παρουσία 2.300 συνέδρων από όλο τον κόσμο, αναλύθηκαν θέματα εμπορίου και βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και ο ρόλος του παγκόσμιου εμπορίου στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο νομπελίστας καθηγητής οικονομικών και διεθνών σχέσεων, Πολ Κρούγκμαν, ο Διευθυντής του τμήματος Παγκόσμιων Οικονομικών Σχέσεων στο Κέντρο Ερευνών Pew, Μπρους Στόουκς, η  πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αργεντινής, Σουζάνα Μάλκορα και ο πρόεδρος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Econet Wireless, Στράιβ Μασιγίουα, με συντονιστή της συζήτησης τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΕ, Ρομπέρτο Αζεβέντο.

Στο πλαίσιο του Φόρουμ πραγματοποιήθηκε Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη με θέμα “Η συμβολή των εθνικών κοινοβουλίων στη δημιουργία ενός δίκαιου εμπορίου”, συνδιοργανωμένη από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τη Διακοινοβουλευτική Ένωση (IPU). Τη διάσκεψη απασχόλησαν ζητήματα εμπορίου σε σχέση με τις πολυμερείς εμπορικές διαπραγματεύσεις, την πρόσβαση στην αγορά αγροτικών προϊόντων, τον εξαγωγικό ανταγωνισμό, τις διαπραγματεύσεις για μη αγροτικά προϊόντα, τις επιδοτήσεις, το ηλεκτρονικό εμπόριο και τις επενδύσεις. Η τοποθέτηση του Γιάννη Καραγιάννη στη Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη αφορούσε ζητήματα που προκύπτουν από τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες στα παραδοσιακά ευρωπαϊκά και ελληνικά προϊόντα με ονομασία προέλευσης.

Comments are closed.