Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης τροφίμων & ποτών “Food Expo 2017”

Ιωάννινα, 20/3/2017

“Η εξωστρέφεια είναι σήμερα, περισσότερο αναγκαία από ποτέ”

Πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2017, στο Εκθεσιακό Κέντρο Athens Metropolitan Expo, η διεθνής έκθεση τροφίμων & ποτών Food Expo 2017. Η φετινή διοργάνωση, με την παράλληλη έκθεση οίνου και αποσταγμάτων Oenotelia υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων & ποτών που έγινε ποτέ στην Ελλάδα.

Η Food Expo εξειδικεύεται στην προβολή των ελληνικών αλλά και γενικότερα των μεσογειακών τροφίμων & ποτών, αναδεικνύοντας τη γαστρονομική υπεροχή τους σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε το φεστιβάλ Mediterranean Food Experience, με τη συμμετοχή των προέδρων δέκα Εθνικών Ομοσπονδιών Αρχιμαγείρων από χώρες της Μεσογείου, οι οποίοι παρουσίασαν τους λόγους για τους οποίους η μεσογειακή κουζίνα αποτελεί σήμερα κυρίαρχη τάση στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, έγιναν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελο Αποστόλου, ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα της έκθεσης στις εξελίξεις στον κλάδο τροφίμων & ποτών όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολική Ευρώπης. Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκε ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής.

Ο κ. Καραγιάννης σε δηλώσεις του σημείωσε πως στη δεδομένη οικονομική συγκυρία, η συμμετοχή σε τέτοιας εμβέλειας εκθέσεις είναι επιβεβλημένη για κάθε ελληνική εταιρεία που στοχεύει στην ανάπτυξη των εξαγωγών της, καθώς αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με ξένους αγοραστές και να συνάψει εμπορικές συμφωνίες και υπογράμμισε τη δυνατότητα συνεργειών με την παρουσίαση όλου του εύρους των προϊόντων του ελληνικού οινογαστρονομικού πλούτου σε χιλιάδες εκπροσώπους της οργανωμένης λιανικής, του χονδρεμπορίου και της μαζικής εστίασης, καθώς και σε σημαντικούς αγοραστές από το εξωτερικό. Τόνισε δε ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές προσπάθειες ακόμη, τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων σε θέματα οργάνωσης και συνεργειών, όσο και από την πλευρά της πολιτείας σε ζητήματα που αφορούν την ανασυγκρότηση των φορέων εξωστρέφειας και της οικονομικής διπλωματίας.

Comments are closed.