Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος LSI

Ιωάννινα, 6/12/2016

“Εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος LSI”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο προγραμματικό συνέδριο του αλβανικού σοσιαλιστικού κόμματος “Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ένταξη” (LSI), που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Δεκεμβρίου στα Τίρανα.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος του LSI και πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Ιλίρ Μέτα, ο οποίος τόνισε πως η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Αλβανίας είναι το όραμα του κόμματός του, σημειώνοντας πως η χώρα του πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς αυτή την κατεύθυνση και πως το LSI είναι η πολιτική δύναμη που προσπαθεί να φέρει την φωνή της λογικής στην πολιτική ζωή της Αλβανίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζιάνι Πιτέλα, ο οποίος σημείωσε πως η επιτυχία της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας θα είναι επιτυχία για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα συνεισφέρει σημαντικά και στην σταθερότητα των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Καραγιάννης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη ανάγκη βελτίωσης των διμερών σχέσεων, στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και στη σύγχρονη ευρωπαϊκή αριστερά.

Comments are closed.