Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Χαιρετισμός στους συντελεστές της επιχειρηματικότητας του 2ου EUSAIR FORUM

Ιωάννινα, 12/5/2017

“Η Αδριατική και το Ιόνιο είναι θάλασσες που μας ενώνουν”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, ως μέλος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση υποδοχής των συντελεστών της επιχειρηματικότητας της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής-Ιονίου, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR).

Ο κ. Καραγιάννης στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:

“Εκ μέρους της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Ελληνικής Βουλής σας καλωσορίζω στην Ήπειρο και την ιστορική πόλη των Ιωαννίνων και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες του 2ου Φόρουμ της EUSAIR.

Πέρα από το οικονομικό ενδιαφέρον του προγράμματος, δίνεται η δυνατότητα στις χώρες που συμμετέχουν να παρουσιάσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα και να συσφίξουν τις σχέσεις τους.

Η Αδριατική και το Ιόνιο είναι θάλασσες που ενώνουν και οι ιστορικοί λαοί της περιοχής έχουν χρέος να συνυπάρχουν μονιασμένοι και να συνεργάζονται δημιουργικά μέσα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια.

Ο επιχειρηματικός κόσμος κατανοεί αυτή την ανάγκη και αυτό φαίνεται από τις πολλές B2B συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του φόρουμ.

Είναι πολύ σημαντικό να προκύψουν συνεργασίες, ιδιαίτερα στα ποιοτικά τρόφιμα και τον τουρισμό, που είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο χώρος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στην ΕΕ και την περιοχή της Μεσογείου, αρκεί όλοι μας να σταθούμε σε όλα όσα μας ενώνουν.”

Comments are closed.