Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Χαιρετισμός στη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου

Ιωάννινα, 18/11/2015

“Χαιρετισμός στη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου”

Χαιρετίζω τη Γενική Συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που θυμίζει σε μας – τα παλιά και ιδρυτικά της μέλη – τις εξελίξεις που ζήσαμε  στις αρχές της δεκαετίας του ’90, σχετικά με την άδεια λειτουργίας και τη μετατροπή του τότε πιστωτικού συνεταιρισμού σε τράπεζα.

Η άδεια απαιτούσε κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ελλάδας κεφάλαιο το οποίο ο συνεταιρισμός δεν κατείχε. Τότε κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, συγκεντρώσαμε το απαραίτητο κεφάλαιο και  το 1993  πήραμε την πρώτη άδεια λειτουργίας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην Ελλάδα!

Η ανακεφαλαιοποίησή της  έχει την ίδια αγωνία, τον ίδιο αγώνα και τον ίδιο στόχο. Είμαι βέβαιος ότι ο στόχος της ανακεφαλαιοποίησης θα επιτευχθεί και η τράπεζα θα συνεχίσει την προσφορά της στην τοπική κοινωνία και την περιφερειακή ανάπτυξη.

Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα με τους Θεσμούς για να προστατευτεί η συνεταιριστική πίστη στην Ελλάδα και νιώθω προσωπικά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για αυτό. Εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία στη τράπεζα και θα είμαι πάντα κοντά της με όλες μου τις δυνάμεις!

Comments are closed.