Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Αναγκαία η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την γαστρονομία της Ηπείρου

Ιωάννινα, 16/8/2016

“Αναγκαία η σύνδεση της πρωτογενούς παραγωγής με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την γαστρονομία της Ηπείρου”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης παρευρέθηκε στην 2η Πολιτιστική Συνάντηση Μεγάλης Γότιστας που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Γότιστας, το Σάββατο 13 Αυγούστου, στην πλατεία του χωριού.

Η εκδήλωση είχε ως θέμα τα παραδοσιακά πανηγύρια και τα παραδοσιακά καφενεία της Μεγάλης Γότιστας και της Μπαλντούμας, από τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Παράλληλα, οι γυναίκες του συλλόγου παρουσίασαν δρώμενο με θέμα “άνοιγμα φύλλου και ψήσιμο πίτας σε γάστρα”, με ταυτόχρονη προβολή αρχειακού φωτογραφικού υλικού. Παρουσιάστηκε επίσης ο πρώτος τόμος των “Γοτιστινών”, ετήσιας περιοδικής έκθεσης του Συλλόγου Γυναικών Γότιστας, με υλικό από την ιστορία, τη γεωγραφία και τα μνημεία της Μικρής και Μεγάλης Γότιστας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο βουλευτής συναντήθηκε με κτηνοτρόφους της περιοχής, στους οποίους μετέφερε την πρόθεση της κυβέρνησης και ειδικά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για στήριξη της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο και αναφέρθηκε στα μέτρα του νέου Προγράμματος Παραγωγικής Ανασυγκρότησης 2014-2020, που ενισχύουν την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.

“Η ενίσχυση της ποιότητας των τοπικών αγροτικών προϊόντων, η οργανωμένη προβολή και προώθησή τους και η σύνδεσή τους με την τοπική διατροφική παράδοση, μπορεί να δώσει προοπτική και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με την καθιέρωσή της ως γαστρονομικού προορισμού. Η σύνδεση και οι συνέργειες της πρωτογενούς παραγωγής με τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την γαστρονομία της Ηπείρου είναι ένας στόχος εφικτός και αναγκαίος” ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Comments are closed.