Ανάπτυξη με Πρόγραμμα Παραγωγικής Ανασυγκρότησης
Textbox Section

Αναφορά στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών

Ιωάννινα, 26/1/2018

“Αναφορά στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών”

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης κατέθεσε στη Βουλή, αναφορά προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, επιστολή του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών – Συντηρητών Πολιτιστικών Δημιουργιών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με την οποία αιτείται την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων Τμημάτων Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Οι πτυχιούχοι των Τμημάτων Διαχείρισης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων είναι εφοδιασμένοι με εξειδικευμένες επιστημονικές γνώσεις και πλήρως καταρτισμένοι στην καταγραφή, την ψηφιοποίηση, τη συντήρηση και την ανάδειξη των θησαυρών της πολιτιστικής κληρονομιάς της Εκκλησίας της Ελλάδας (τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα, χειρόγραφα, εικόνες).

Ως εκ τούτου και επειδή οι Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας, σαν φορείς Δια Βίου Μάθησης σύμφωνα με το Ν. 3432/2006, ο κ. Καραγιάννης αιτείται την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των εν λόγω πτυχιούχων και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του θέματος.

Comments are closed.